meer dan 80 recepten uit de moderne Italiaanse keuken
Claxton, Brianna | Hardback | 08-02-2023 | 9789461432902
Mangiamo vegan pasta!
Pasta carbonara zonder spek, linguine puttanesca
zonder ansjovis en bolognesesaus zonder gehakt?
Vegan Pasta geeft recepten waarbij de smaak en
texturen absoluut recht overeind blijven staan en je
geen idee hebt dat je bordje pasta veganistisch is. Of
je nu af en toe plantaardig wilt eten of helemaal geen
dierlijke producten meer eet.
Brianna Claxton is opgegroeid in de keuken van haar
Italiaanse oma en leerde van haar de fijne kneepjes
van het vak: van verse ravioli maken tot en met
rijke sauzen en meer. Het is haar overtuiging dat
de smaken die dierlijke producten geven aan een
gerecht ook op een andere manier te bereiken zijn.
Met Vegan Pasta leer je ‘ricotta’ maken op basis van
tofu, gehakt op basis van soja en room op basis van
rauwe cashewnoten.
Van penne arrabbiata met ‘Parmezaanse kaas’,
linguine met ‘pancetta’ & doperwten en rigatoni met
geroosterde venkel & ‘worst’. Van pasta met saus tot
en met gevulde pasta’s en pasta uit de oven. Daarnaast
geeft Vegan Pasta recepten voor diverse Italiaanse
broden, bijgerechten als de salade caprese, ‘mozzarella’
fritta en ‘kip’ Milanese. Trakteer jezelf, familie
of vrienden op een heerlijke vegan pasta-avond.