101 seizoensdesserten met zelfgeplukte ingrediënten
Lambert, Rachel | Paperback / softback | 15-11-2024 | 9789464710045
Het zoeken, aanraken, ruiken, verzamelen en proeven van wilde planten is ronduit een heerlijke ervaring. Weer thuis maakt de prikkelende sensatie van het vinden van wilde ingrediënten plaats voor echte keukenalchemie. De verzamelde wilde planten, bessen en noten worden de basisingrediënten voor 101 onweerstaanbare drankjes, taarten, jam, pudding en meer.
Deze recepten vieren de liefde voor zoet én de wilde diversiteit van natuurlijke en spannende smaken, die je nooit kan vinden in de lekkernijen van de supermarkt. Van bremstruikbloemen om in cocktails te verwerken tot zuringblaadjes voor een friszuur taartje van armenvol rozenbottels in de herfst voor een pittige glazuur op zelfgebakken koekjes, tot een tiramisu van paardenbloem- en kliswortel voor een verwarmend winters dessert ?
De 22 planten die worden verwerkt in deze heerlijke seizoensrecepten worden helder beschreven, met informatie over wanneer je ze het beste kunt plukken, waar en hoe je ze kunt oogsten en welke plantendelen geschikt zijn voor consumptie en hoe ze te bewaren.
Rachel Lambert is een bekroond auteur uit West Cornwall. Ze schrijft over foerageren en koken, en verzorgt vanaf 2007 cursussen wild eten. Je vindt haar op wildwalks-southwest.co.uk. Elliott White is voedsel- en interieurfotograaf.